=>ParteneriiOficiali<=
Gabriela Nails Artist Alexandria

Exploziv News24
23 mai 2022

Info24News.Ro-Online Magazine

Online Magazine News

Noaptea minții in Alexandria

Facebook Comments


Last Updated on 30 septembrie 2021 by Dragos Alin

Noaptea mintii: Dupa ce betoneaza ilegal spatii verzi, Primaria Alexandria suspenda registrul spatiilor verzi din oras, acuzand ca realitatea din teren nu mai corespunde cu cea din registru.

La sedinta de ieri, consilierii locali au votat cu 10 voturi PSD-pentru, 8 PNL si USL-impotriva suspendarea HCL care aproba Registrul Spatiilor Verzi din Alexandria.

Votul vine in contextul in care primaria, dupa ce a marcat circa 150 de arbori pentru taieri, in mod ilegal, fara aviz de mediu, si dupa ce compania ASCE, supranumita Aberatii si Cretinitati Edilitare, s-a apucat sa betoneze spatii verzi pentru a face locuri de parcare unor smecheri din oras.

Primarul Victor Dragusin, obraznic ca de obicei, spune ca el “nu raspunde peneleului”, la interpelarea din sedinta a unor consilieri alesi de alexandrineni.

Vorbim de acelasi primar care a mai betonat spatii verzi pentru a face loc unor afaceristi locali sa isi faca terase, motivand ca “iarba nu oxigeneaza in oras”, si acuzand ca presa minte si ca nu se va face nicio terasa, iar la 2 saptamani dupa aceste aberatii scoase pe gura de primarul Alexandriei, aflat acum la al patrulea mandat, s-a facut terasa. Intre timp, acesta se lauda cu #Alexandriaverde

Ambele ilegalitati au fost facute publice de paginile Alexandria, Teleorman, România 2.0 si a noastra, dar si de un consilier local.

11 ani a durat sa fie realizat registrul Spatiilor Verzi din Alexandria, intre anii 2007 si 2018, si acesta a fost aprobat in 2018, insa din acesta se pare ca lipsesc pana la 20.000 de metri patrati, pe care oricine poate betona fara sa fie verificati de nimeni.

Iata ce ne spune o sursa bine informata:

“Povesti de groaza din Teleormanistan! Episodul II

Pai cum episodul II? Da, episodul I a fost acela in care va povesteam cum in Municipiul Alexandria au fost marcati pentru taiere cca 150 de arbori sanatosi, fara avizul Agentiei pentru Protectia Mediului Teleorman, multi dintre ei crescind sub ferestrele Garzii Nationale de Mediu Teleorman!

Episodul II-Municipiul Alexandria renunta la Registrul Spatiilor Verzi!?!

In sedinta CL Alexandria din data de 29.09.2021 s-a propus si aprobat ( 10 voturi PSD-pentru, 8 PNL si USL-impotriva) renuntarea la Registrul Spatiilor Verzi!

Motivul este umitor,faptul ca: au descoperit muncitorii de la firma de turnat betoane si asfaltari a Primariei Alexandria ca acest registru nu bate cu situatia de pe teren!

Pai, specialistii de mediu de la Garda Nationala de Mediu Teleorman ce au urmarit? Au urmarit, sa nu fie urmariti! Dar experti de mediu, urbanism, cadastru, servicii comunitare din cadrul Primariei Alexandria ce au receptionat la finalizare Registrul Spatiilor Verzi, in anul 2018, caci facerea lui a durat 11 ani (2007-2018)???

Se pare ca din Registrul Spatiilor Verzi lipsesc spațiile verzi aferente locuințelor de tip condominium ( adica gradinitele din spatele si fata blocului), iar Alexandria avind vre-o 700-800 de blocuri, macar 1.600 de astfel de locatii, adicar macar 16.000-20.000 mp spatii verzi , lipsesc din acte!

Asa ca se renunta la registru, fapt nemaintilnit pina acum, pina la actualizarea acestuia!!!

Si totusi pe bune cum s-a descoperit?

Pai, un cetatean eco-vigilent a descoperit ca muncitorii de firma de betoane si afalt a primariei, turnau betoane si asfalt peste spatiile verzi, facind locuri de parcare, a sesizat Garda Nationala de Mediu-Comisariatul General!!
Si comisarii Garzii de Mediu Teleorman nu au stiu? Nu au stiut nici macar faptul ca: spatiile verzi din fata si spatele blocului in care isi au sediul nu sint trecute in Registrul Spatiilor Verzi!

Dar au stiut sa isi faca spatii de parcare pentru masinile de serviciu, cu ajutorul muncitorilor de la betoane si asfaltari, prin aceeasi metoda: turnat beton si asfalt peste un spatiu verde din fata sediului lor!!!”

Sursa articol

Total vizualizari 535,689 total views, Vizualizări azi 6 views today


Facebook Comments

x

%d blogeri au apreciat: