=>ParteneriiOficiali<=
Gabriela Nails Artist Alexandria

Exploziv News24
2 octombrie 2022

Info24News.Ro-Online Magazine

Online Magazine News

Adio parcări gratuite în București

Facebook Comments


Last Updated on 3 august 2021 by Dragos Alin

Adio parcare gratuită pe străzile din București!

Atenție, dacă sunteți șoferi în București, primăria Capitalei dezvoltă o strategie privind parcările care ar urma să vă schimbe complet… șofatul.

Pe scurt, nu veți mai putea lăsa mașina gratuit pe străzile Bucureștiului.

Dacă acum sunt taxate doar locurile amenajate, din parcările publice ori private, când va intra în vigoare noul regulament al primăriei, veți plăti și atunci când parcați la bordură pe orice stradă din București. Bine, mai puțin în zonele periferice.

Iată ce am mai aflat pe surse despre această măsură.

Acum parcarea în București este de maximum 10 lei, o plătiți în parcările publice. Tariful ar putea fi de 1.5 lei pe oră, dar va fi plătit de oricine. Plata s-ar face online sau prin SMS.

Măsura este inspirată din Vestul Europei sau… al României. La Viena, oriunde parcați pe stradă, o oră costa peste 2 euro.

Și la Oradea parcarea pe orice stradă din centru costă 4 lei ora.

Responsabilii cu parcările din București vor fi dotați cu aparate cu GPS, vor depista mașinile pentru care nu a fost platită parcarea. Amenda ar putea fi trimisă în plic. Nu știu deocamdată cuantumul.

Șoferii care au domiciliul în zonele centrale vor beneficia de abonamente.

I-am cerut mai multe detalii primarului Capitalei.

Nicușor Dan a lăsat să se înțeleagă că măsura este una din variantele discutate pentru noul Regulament. Iată ce spune:
”avem nişte parcări plătite cu un număr mic de locuri relativ la necesar şi un număr imens de spaţii de parcare gratuite pe domeniul public. Şi atunci nu o să reuşim niciodată să stimulăm bucureşteanul să-şi lase maşina la o parcare periferică, dacă noi luăm bani şi în acelaşi timp oferim locuri de parcare gratuite în mijlocul oraşului.”

Parcarea periferică la care se referă este, de pildă, această construcție din zona Pantelimon. Investiția a fost lansată în 2011. Este în sfârșit gata în proporție de 99 la sută. Mai trebuie montat un transformator electric, doar că acesta lucru se va întâmpla abia în noiembrie anul acesta.

Constructorul spunea că până se fie terminată lucrarea, la putere în București s-au perindat 4 primari și 7 interimari. Vedeți poze din această parcare.

Ca să mai elibereze locuri de parcare în oraș, Nicușor Dan promite să ridice mașinile abandonate și să construiască mai multe parcări la intrarea în capitală.

Voi ce părere aveți? Sunteți de acord să plătiți pentru a vă lăsa mașina oriunde în București la un tarif de 1.5 lei ora?

1.5 lei pe oră ar însemna vreo 12 lei pentru o zi de muncă.

Reportajul va fi la ora 19.00, la Știrile PRO TV

Sursa Facebook Vitalie Conocari

Total vizualizari 19,388 total views, Vizualizări azi 4 views today


Facebook Comments

x

%d blogeri au apreciat: